Despre referendum, în Oradea anului 2015

Posted: June 15, 2015 by zmolem in lehamite
Tags: , , ,

image

Comercianții de găleți au declarat cu aplomb ca își muta afacerile în Vaslui. Asa ceva nu se poate, sa fie votare și sa nu dea nimeni nici măcar o găleată, o ulcica, un pahar de plastic, ceva…

Disperat ca referendumul ar putea fi validat,  Ioan Mang a chemat minerii de la Ștei. Aceștia au sosit pe biciclete și în cărucioare cu rotile. Uimiți ca nu au ce bate s-au oprit da bea una mică la Vulturul Negru, unde au găsit majoritatea electoratului oradean. “Asa mineriada mai rar, dom’le. Sa nu găsești nici măcar o studentă pe strada sa poți sa îți încerci caftul pe ea? Rușine, nici măcar mineriadele nu mai sunt ce-au fost”, declara unul dintre mineri.

În speranța că orădenii se vor teme sa iasă la vot, liderul PSD l-a adus pe scriitorul GRR Martin ca sa scrie, în urbea noastră, noul sau roman Games of Oradea. Scriitorul a declarat ca: “Sunt uimit de prostia electoratului local asa ca m-am decis sa va dedic un roman, în care vor muri 72,5% dintre personaje pana la finele primului capitol.”

De frică să nu iasă lumea la vot,  opozanții unirii cu Sânmartinul au adus zece seturi de moaște pe care le-au lăsat libere la pupat prin bisericile locale, așa sa aibă pensionarii ocupație.

Auzind despre eșecul referendumului Primarul a anunțat organizarea și un al treilea tur. Din trei încercări tot iese ceva. Boicotiștii râd așteptând și al 49-lea tur. “Ca la loto,  dom’le. Poate din 49 una tot e norocoasă.”

Dragnea încă plange de ciuda ca nu a reușit sa câștige ceva bănuți cu cele 20 de autocare de turiști teleormaneni care aateptau aliniate la intrarea în cartierul Nufărul. “E imposibil asa ceva.  Câtă corectitudine. Eu speram sa scot măcar  de o vilă la munte,  de-un iaht, și va ieșea și vouă referendumul. Dar nuuuu, aici la Oradea nu se poate. Și am și făcut praf autocarele pe dealul Bitii-ului”.

De aia n-au ieșit orădenii la vot, pentru ca sperau ca voturile din diaspora sa rezolve problema.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s