Cristi Neacsa – fotograf, nu posesor de aparat foto

Posted: October 21, 2014 by zmolem in advertoriale, foto
Tags: , , , ,

Ce face diferenta intre o simpla fotografie si una cu adevarat reusita?
Va spun eu, nu aparatul, ci fotograful. Poti sa ai cel mai bun aparat de fotografiat, cele mai bune obiective, filtre, lumini, daca nu ai acel simt al fotografiei, acel “je ne sais qoui” care te face cu adevarat fotograf, tot degeaba!
Am vazut foarte multi posesori de aparate foto, care isi aplica un watermark pe sutele de poze cu pisici, apusuri sau mirese in iarba, si se considera maestri in ale meseriei. Bine, ca pozele respective sunt si hiper-editate nici nu mai pomenesc. Ei bine, dupa ce au tras sute de poze cu pisicile vecinilor, cu muscatele bunicii, maestrii acestia se lanseaza apoi pe retelele de socializare la cules de like-uri, ca tot e la moda, isi trag reclama agresiva. Cum necum ajung sa faca poze de profil pentru pitipoancele carora le iau 100 de lei pe patru poze trecute din plin prin programele de editat.
Am observat ca, dupa ce si-au incarcat portofoliile cu sute de albume de profil feisbucian, pseudo-fotografii despre care va vorbesc se arunca apoi asupra fotografiilor de evenimente. Si da-i, si lupta neicusorule, ca la patrusopt, trag mii de cadre cu nasa mare dansand pe masa, cu mirele sarutat de domnisoarele de onoare sau cu pantofii miresei furati de Nea Tase de la sifonarie. Basca mai cade si un botez si pozarii astia o pun de-o cavalcada de poze cu motul copilului sau cu toti vecinii in fata altarului. Si portofoliul creste vazand cu ochii, incarcandu-se cu poze de o calitate indoielnica.
Ce daca fotografiile de la nunta raman pe viata? Posesorii de aparate foto iau bani cu gramada pentru a le oferi oamenilor niste imagini. Nu amintiri, nu momente memorabile. Imagini… Atat! Dar evenimente precum nunta, botezul, zilele de nastere sau absolvirile trebuiesc abordate altfel si de catre altcineva. Adica de un fotograf profesionist.
Daca iti doresti cu adevarat ca amintirile tale sa ramana imortalizate cat mai frumos posibil, daca iti doresti fotografii cu suflet, care sa iti vorbeasca si sa iti aduca zambetul pe chip de fiecare data cand le privesti, alege-l pe Cristi Neacsa.
De ce ai face-o?
Pentru ca el nu se afla in categoria celor pe care i-am blamat mai sus. Pentru ca el e fotograf, nu posesor de aparat foto.
Pentru ca el va ofera amintiri, nu simple imagini transpuse pe hartie.
image

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s