Idei pentru prepararea carnii de oaie

Posted: July 1, 2014 by zmolem in advertoriale
Tags:

Romanii obisnuiesc sa consume carne de oaie doar in perioada sarbatoriilor pascale, insa beneficiile pe care le are acest sortiment de carne pentru organism, sunt multiple. Carnea de oaie este bogata in numerosi nutrienti, proteine, fier, vitamina B12, zinc, seleniu sau niacin. Mai contine si cupru, mangan si seleniu. In plus, are un continut bogat de triptofan, acizi grasi omega-3, acid folic si antioxidanti. Deoarece este o importanta sursa de proteine si ofera organismului peste 60% din necesarul zilnic, este bine sa o includem in alimentatie. Daca doriti o carne de oaie de calitate, proaspata, alegeti din sortimentul de carne de la Selgros. Mai multe detalii despre oferta, click aici.
Va oferim si cateva idei de a prepara carnea de oaie, care vor facilita consumul acesteia.
Cotlet de oaie cu piper
cotlet carne de miel
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 4 bucati de cotlet de oaie, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de usturoi pudra, 1 lingura de paprika, 2 linguri de cimbru uscat, 2 linguri de oregano uscat, 1 lingura jumatate de piper, una de sare, una de ardei cayenne, 1 de praf de lamaie, 1 lingura de ardei iute uscat, felii de portocala si patrunjel. Ungeti carnea cu ulei, apoi intr-un bol amestecati toate condimentele si inmuiati carnea in ele, pana ajung pe fiecare parte. Acoperiti bolul si lasati-l deoparte timp de 1 ora, pana condimentele intra in carne. Puneti carnea pe gratarul incins si rumeniti-o timp de 7-8 minute pe fiecare parte. Lasati-o sa se raceasca pentru 5 minute, apoi feliati-o si o asezonati cu patrunjel si felii de portocala.
Tajina de miel
O reteta cu specific indian, foarte aromata si delicioasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de o bucata de pulpa de miel, dezosata si taita bucati medii, o jumatate de lingura de sare Kosher, 1 cana jumatate de ceapa taiata, 1 lingura de chimen, o jumatate de lingura de scortisoara macinata, o jumatate de lingura de paprika, 6 catei de usturoi taiati, 2 linguri de miere, 1 lingura de pasta de tomate, o jumatate de cana de caise uscate, 1 cana de supa de miel. Puneti pe aragaz o tigaie unsa cu ulei, iar cand este incinsa adaugati carnea de miel peste care s-a presarat un sfert din cantitatea de sare. Sotati mielul timp de 4 minute, pana se rumeneste pe ambele parti. Scoate-ti mielul din tigaie si puneti-l deoparte. In tigaie adaugati ceapa si o caliti. Apoi puneti restul de sare, chimenul, usturoiul calit, mierea si pasta de tomate. Puneti inapoi in tigaie carnea de miel si adaugati caisele si supa. Cand incepe sa fiarba, reduceti focul si puneti un capac pe oala. Lasati la fiert timp de 1 ora, pana cand carnea este moale si frageda.

Ca si in cazul altor sortimente de carne, si in cazul carnii de oaie, un consum exagerat favorizeaza aparitia numitor afectiuni cronice si boli cardiace, deoarece mareste nivelul de colesterol din sange. Limitati consumul acesteia la o zi pe saptamana.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Advertisements
Comments
  1. Bună dimineața și bine te-am găsit! 🙂

    Like

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s