De ce e bine sa consumam carne de oaie

Posted: June 18, 2014 by zmolem in advertoriale
Tags: , , ,

carne proaspata si preparate din carne de oaieIn Romania, carnea de oaie este rar consumata. Datorita traditiei pascale, de a sacrifica mielul, romanii au deprins obiceiul de a consuma doar atunci carnea de oaie. In restul anului, prea putini sunt cei care aleg acest sortiment de carne. Fie ca e gatita la cuptor, fie ca e umpluta, carnea de miel prezinta numeroase beneficii pentru sanatatea noastra si ar trebui consumata mai des. Magazinul Selgros a pregatit pentru romanii doritori sa aseze umplutura de miel pe masa de Rusalii, o oferta de nerefuzat. Gasesti mai multe despre produsele din carne de oaie, accesand pagina.

Carnea de miel este ideala in alimentatie, mai ales daca este introdusa in timpul primaverii, datorita continutului ridicat de seleniu si fosfor, minerale extrem de utile in buna functionare a metabolismului si sistemului osos.
Are un continut proteic ridicat, astfel ca peste 60% din necesarul zilnic de proteine se gasesc in 100 de grame de carne de miel. Nu lipsesc nici triptofanul si zincul, utile pielii si sistemului imunitar; zincul stabilizeaza si nivelul zaharului din sange. O portie de carne de miel contine peste 50% din doza zilnica recomandata de seleniu, avand totodata si un continut ridicat de vitamina B, utila in procesul de formare al globulelor rosii. Acest tip de carne rosie este o sursa excelenta de B12, dar si de vitamine B1, B2, B3, B6 si acid folic. Organele, in special ficatul, contin mult fier care se absoarbe foarte usor.
In plus, datorita combinatiei de aminoacizi esentiali si proteine, carnea de miel este un tonic hepatic excelent. Ceea ce putini stiu este efectul afrodisiac pe care il are consumul de carne de miel. Poate cea mai importanta caracteristica a carnii de miel este prezenta unui aminoacid esential, mai rar intalnit in alte tipuri de carne, care are capacitatea de a oferi organismului energia de care are nevoie pentru a functiona mai bine. Mai mult de atat, este plina de antioxidanti care ajuta la reducerea bolilor cardiovasculare.
Totusi carnea de oaie sau miel contine o cantitate mare de acizi grasi saturati si de aceea orice tip de carne rosie, fie porc, vita sau oaie, trebuie consumata cu moderatie. In plus, si aportul caloric este unul ridicat, astfel in functie de cat de grasa este carnea, 100 de grame poate contine de la 200 la 300 de calorii. Pulpele de miel au mai multe calorii decat coastele.
Cand cumparati carne de oaie, trebuie sa fiti atenti la prospetimea ei, astfel carnea trebuie sa fie rozalie, iar la apasarea cu degetul amprenta lasata pe carne sa dispara rapid. Mirosul trebuie sa fie fara iz de statut, acru sau mucegai. Totodata trebuie sa aiba un aspect uscat, nelipicios, sa nu fie acoperita de mazga.

Magazin Selgros Oradea
Produse alimentare si nealimentare
Str. Ogorului nr. 65B, Oradea
Tel. 0259 405 000,
Fax 0259 405 199

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s