Trolkinii (fragment)

Posted: May 19, 2014 by zmolem in fantasy, my book - fragmente
Tags:

O ceata deasa, laptoasa, cu fuioare dese curgand sinistru la cateva palme deasupra ierbii, facu atmosfera din jur sa para si mai rece. Copitele cailor rasunau infundat pe pamantul batatorit al drumeagului ce ducea catre rasarit de la moara din Quador. Arden simtea cum calul sau incepuse sa tremure agitat si sa fornaie . Calul lui Eodin, izbea furios cu copitele si scutura din cap smucind haturile.
Cand si cand treceau pe langa copaci smulsi din pamant, ori franti in doua ca niste surcele atat de nenatural, incat nu puteau sa nu ia in seama lucrul aceasta. Ce putea face astfel de ravagii? Incepura sa aiba anumite banuieli, Eodin cel putin, cand in preajma lor din strafundurile cetii incepura sa razbata catre ei bubuituri surde ca de pasi grei lovind pamantul.
-Eodin?
-Ssssst! facu acesta ciulind urechile.
Oprise din scurt inaintarea si scoase usor si in tacere sabia. Ochii sai cercetau febril orbeala din jurul lor.
-Pe toti dracii si putreziciunea din Gradar, suiera acesta. Am sperat pana in ultima clipa ca ceata e doar ceata! Dar nu!
-Ce e?
-Trolkini. Cel putin patru.
Arden casca ochii mari si inghiti in sec. Nu stia ce e acela un Trolkin si ii fu teama sa intrebe. Eodin veni in intampinarea intrebarilor sale nerostite si ii spuse:
-Stii ce sunt trolii?
El doar dadu din cap ca da!
-Stii ce e un grelkin?
-Ihiim… adica am auzit de la barzii care poposeau la han in prag de primavara!
Nu vroia sa auda continuarea lui Eodin. Dar degeaba.
-Trolkinii sunt niste corcituri spurcate intre troli si grelkini! Niste namile inalte si puternice precum trolii, subtiratice si agile ca grelkinii. Au rautatea trolilor si agerimea mintii unui grelkin. Si cruzimea amandurora. Nu stie nimeni cum au venit pe lumea asta insa se stie ca apar si se inmultesc in preajma razboaielor si a prapadului cand profita si se dedau la furturi, macel si prada la drumul mare. Alteori se pun in slujba celui care-i plateste mai bine! Tare mi-e teama ca vom avea de-a face cu asa ceva.
Arden isi inghitise cuvintele si nu credea ca ar mai putea vorbi. Il cuprinse frica! Demonii fusesera de ajuns pentru el! Inca mai resimtea fulgeraturile dureroase din brat. Duse mana catre capacul tolbei agatata pe sa, in fata piciorului sau stang, si il deschise usor. Eodin sesiza miscarea sa si ii spuse:
-Vei avea nevoie de fiecare sageata din tolba aia! Tine la indemana si maceta! Nu are rost sa ne ascundem si nici sa vorbim in soapta, caci trolkinii au un auz al dracului de fin.
-Esti sigur ca sunt trolkini? reusi baiatul sa ingaime cu voce tremurata.
-As vrea sa nu fiu atat de sigur. Ceata e metoda lor de a intinde capcane celor pe care vor sa ii praduiasca. Nu se stie cum fac sa apara ceata caci nimeni dintre cei care au scapat, nu a reusit sa afle acest lucru. Au fost vanati si haituiti de multe ori, capturati chiar, insa nu a reusit nimeni sa le stoarca secretele.
O bubuitura prelunga se auzi undeva in dreapta lor, destul de departe, ca si cum un ciocan urias ar fi fost izbit in pamant. O alta bubuitura raspunse in spate si o a treia in stanga. Cand murmurul ultimei bubuituri se stinse, lasand o tacere sinistra sa apese asupra lor, caii lor fura cuprinsi de streche. Izbeau cu copitele in pamant fornaind nebuneste si smucindu-se sa plece in galop.
-Hoooo Dastin, suiera Eodin inciudat calului sau, usurel baiete!
Il struni cu greu si reusi sa-l tina locului dupa ce acesta se rasuci furios de cateva ori ca si cum ar fi vrut sa-si apuce coada cu dintii. Calul lui Arden aproape ca tasnise inainte cand mana lui Eodin se inclesta pe haturi si-l potoli scuturandu-l.
-N-ar trebui sa fugim?
-Nu in fata, spuse Eodin. Ai auzit bubuiturile? Vor sa ne mane inainte in cine stie ce capcana! Sunt marsavi insa si-au gasit prost prada. Tu nu simti nimic… ca un avertisment inlauntrul tau legat de ceea ce ne asteapta in fata?
Ce naiba sa simta, gandi Arden? El simtea frica! Mai mare decat si-ar fi dorit. Nu vroia sa para slab in ochii lui Eodin, insa pe el il treceau fiori pe sira spinarii gandindu-se la creaturile descrise de acesta. Un nod i se pusese in stomac cand se gandi ca aveau sa fie haituiti prin ceata aia spurcata, dupa bunul plac al unor trolkini. Ii impartasi gandul acesta lui Eodin care-i raspunse:
-Nu e un nod in stomac. E instinctul tau de Umbra. Simti capcana! Haidem inapoi. La galop!
Racnind furios, smuci haturile si izbi cu calcaiele coastele armasarului sau negru, care necheza scurt si tasni in ceata. Arden ii urma exemplul, tinandu-se in spatele lui. Daca s-ar fi pierdut de el ar fi fost o prada usoara pentru trolkini.
O cavalcada de mugete amestecata cu chelalaituri si maraieli furioase rasari din ceata in apropierea lor in timp ce galopau orbeste inapoi inspre moara. Mai aveau cale de vreo doua mile si sperau sa ajunga iute acolo. Pare-se ca trolkinii fusesera luati prin surprindere de reactia lor, caci peste tot in jur parea ca se starnise haosul. Tropaituri alerte, maraieli si mugete rasunau din gatlejuri furioase, din ce in ce mai aproape de ei. Si soarele statea sa apuna! Bezna amestecata cu ceata avea sa devina mortala daca nu ajungeau mai repede inapoi la moara! Si daca ajungeau, oare chiar erau scapati? Gandurile astea nu-i dadeau pace in timp ce galopau furibund, cautand sa pastreze in viteza lor nebuna drumeagul de pamant batatorit.
-AAAAAAA!
Eodin racnise turbat izbind orbeste cu sabia intr-o silueta vinetie ce rasarise in fata lor cu o maciuca groasa ridicata deasupra capului. Era la fel de inalta precum erau ei calare pe cai si avea ochi galbeni, porcini, un nas turtit si lat, si o gura impodobita cu sute de dinti mici si ascutiti. Atat putu distinge Arden din fizionomia creaturii,pentru ca aceasta cazu horcaind la pamant cu gatlejul despicat. Scoase maceta strangandu-i manerul cu disperare. Simti cum totul in jur parca incetineste agonizant de mult si cum frica sa creste cu fiece pas al galopului lor nebunesc. O noua silueta rasari din ceata, cu o sabie mare cu lama zimtata aruncata intr-un avant ucigas pentru a-l dobori pe Eodin de pe cal. Acesta se apleca agil trecand pe sub sabie, intepandu-l pe posesorul ei, un trolkin cu parul valvoi, cu aceleasi trasaturi hidoase ca si primul. Arden se feri la randu-i de lovitura, care-i paru foarte inceata, si izbi si el cu maceta coastele nefericitului trolkin. Un racnet rasari dintre fioroasele-i falci si se prabusi in urma lor.
Ceva se petrecea in acele clipe. Totul parea sa incetineasca in jur, intr-atat de mult cat sa se poata feri de tot si de toate fara a pati nimic. Eodin lansa o noua lovitura impotriva unui alt trolkin rasarit mult prea aproape de ei cu o sulita proptita in pamant, sulita cu care ar fi vrut, probabil, sa-l darame din sa. Fusese mult prea aproape de ei si sfarsi sub copitele innebunite ale lui Dastin, cu un brat zburat cat colo de taietura adanca a sabiei lui Eodin. Calul lui Arden sari speriat peste trolkin si aproape ca il darama pe stapanul sau din sa. Baiatul se redresa la timp pentru a lovi din nou un alt trolkin care pornise sa alerge in dreapta lui cu bratele intinse inspre el, dornic sa il apuce si sa-l traga jos din sa. Chelalai amarnic cand bratul stang ii cazu inert sub propriile picioare impiedicandu-l. Se pravali la pamant racnind ca un apucat. Un alt marait rasari in spatele lui. Alt trolkin alerga ,duduindu-si pasii rapizi, si se apropia mult prea rapid de Arden. Disperat baiatul baga maceta in teaca, apuca o sageata pe care-o puse in arcul cel mic, se rasuci in sa si trase inspre ceea ce banuia el ca era trolkinul. Trasese mai mult dupa auz dar se parea ca nimerise caci un urlet prelung rasuna in ceata si tropaiturile incetara. O capatana hidoasa pluti in aer in acea incetineala terifianta, descapatanata de sabia lui Eodin de pe un trup care se zbatea a moarte.
Fuiorul inclestarii il speriase pe Arden insa nu putea sa nu lupte. Vroia sa scape cu viata. Vroia sa traiasca. Scapase de la Templu, scapase de demoni, trebuia sa scape si din incercarea asta! Nu reusi sa isi explice de ce totul o lua razna ca un val de apa care curgea incet sau rapid dupa vrerea unei forte necunoscuta lui! Insa ii venea usor sa loveasca hidoseniile acelea care-i atacau pe rand in toata acea incetineala a evenimentelor. Capul ii vuia de un murmur sinistru insa nu-l baga in seama. Trase o noua sageata, periculos de aproape de umarul drept al lui Eodin, inspre un trolkin care tinea de capatul unei plase imense in care trebuiau sa intre amandoi. Trolkinul cazu galgaind cu sageata infipta in gat, in timp ce Eodin aruncase un cutit in trolkinul care tinea de celalalt capat al plasei capcana. Tasnira printre ei fara sa se agate, cu noroc, in plasa care cazuse la pamant.
Urletele si maraielile se pierdura in urma lor, in timp ce ei doi galopau prin ceata ce parca incepea sa se rareasca. Se abatusera de la drum insa nu indraznira sa incetineasca. Eodin intoarse capul si-i striga:
-Esti bine?
Era intreg insa simtea o slabiciune in tot trupul iar capul ii suna a dangatele a sute de clopote. Mai mult citi intrebarea pe buzele lui caci de auzit nu incapea vorba. Eodin incetini usor si, venind in lateral fata de Arden, apuca haturile calului sau sur si il trase inspre el. Arden era gata gata sa cada intr-un lesin mult prea periculos din galopul calului. Neavand ce face, Eodin opri. Ii vazuse chipul livid si se temea:
-Prostule, ai folosit prea mult din fuiorul de flux. Prea mult! Nepermis de mult pentru un invatacel.
Ii intinse grabnic o butelca mica invelita in piele visinie si-l indemna sa bea.
-E rea la gust dar te va impiedica sa lesini.
Arden apuca butelca si trase o inghititura zdravana dintr-un lichid vascos si amar care il arse pe gat in jos. Ar fi scuipat dar falcile ii erau inclestate.
-Am deviat de la drum destul de mult. Trebuie sa fim precauti. De n-ar fi ceata asta blestemata…
In jurul lor porni din nou cavalada de bubuituri, maraieli si chelalaituri, ca un cerc blestemat care se strangea inspre ei.
-Pe toti dracii, de unde s-au adunat atatia? N-am auzit niciodata ca atatia trolkini sa se adune la un loc. Nu-i a buna.
Arden simti cum starea de vertij il paraseste si reusi sa intrebe, in timp ce pornira din nou la galop.
-Ce facem?
-Facem ceea ce nu imi doresc dar nu am de ales.
-Adica?
-Cautam pe cineva cunoscut mie. Care locuieste cateva mile mai la vale de moara. Va trebui sa trecem podul pe malul celalalt.
Despre cine vorbea Eodin? Si de ce nu isi dorea sa intalneasca acea persoana? Iar ii vorbea in cimilituri.
O sulita lunga vajai prin ceata infigandu-se violent in ranita legata pe sa, in spatele lui Arden. Acesta injura simtind varful sulitei intepandu-i fundul. Trecuse prin ranita si fusese cat pe ce sa il impiedice a mai sta asezat pentru cateva saptamani. O smuci inciudat sfasiind panza ranitei insa nu o arunca. O vari in teaca arcului sub privirea mirata a lui Eodin.
-Incearca sa nu te mai atingi de flux Arden. Are sa te rapuna.
Usor de zis. El inca nu stia cum face acest lucru, daramite sa se si opreasca atunci cand reusea.
Un trolkin rasari in fata lor, racnind fioros, cu o sabie vajaindu-i pe deasupra capului. Avea gura inspumata si ochii injectati si coama de par din cap era murdara de sange. Avea o ureche lipsa insa cealalta ii flutura ca o frunza de varza in timp ce isi scutura capul. Purta un scut mare cat un stat de om si il folosea dibace. Para ranjind cutitul aruncat de Eodin. Era aproape de el si se pregatea sa il izbeasca in plin cu scutul. Arden apuca sulita ce ii ranise fundul si o arunca cu sete asa cum invatase la templu si nimeri in plin, putin pe deasupra marginii de sus a scutului. Trolkinul horcai si se pravali in fata cu gatul impilat si plin de sange negru aburind sinistru de parca fierbea.

Advertisements
Comments
  1. […] scriu, insa nu pe blog. Trag tare ca sa public o carte. Si e mult de lucru. Deci scriu. Iata o mica mostra bruta a ceea ce […]

    Like

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s