Sa radem cu Petre si Sebi

Posted: April 23, 2014 by zmolem in Uncategorized

-Toti se speriasera. Au crezut ca a facut concluzie intestinala, pe cand el mancase ceva gras si avea arsuri pe sarcofag.
Pentru unii dintre voi acesta replica ar parea rupta din realitatea agramata a retelelor de socializare, si ati avea dreptate sa credeti asta. Pentru altii  aceasta replica, printre multe altele, a facut deliciul unui inceput de seara memorabila, seara in care am revazut, pe scena din Stage, momente vesele jucate candva de mari actori precum Toma Caragiu, Dem Radulescu, Octavian Cotescu sau Stefan Mihailescu Braila. Acum insa, a venit randul actorilor teatrului Artemotion, Sebastian Lupu si Petre Ghimbasan,  sa puna in scena, cu maiestrie zic eu, aceste faimoase scenete pline de haz.
Inca de la Snobul, momentul umoristic cu care a inceput seara, nu am avut alteceva de facut decat sa radem, caci despre asta a fost vorba, Sa radem cu Petre si Sebi. Si am ras, dar fiecare dintre noi ne-am regasit, macar in parte, in snobul de pe scena. M-am revazut in el pe mine, dar am vazut pe scena si alti oameni cunoscuti mie, varsandu-si cu mandrie snobismul. Pana la urma, despre asta e vorba in aceste schite umoristice, despre noi toti. Despre noi, cu putina exagerare si cu mult umor.
Actorii au trecut apoi la alte scenete, fara ca noi spectatorii sa resimtim vreo rupere de ritm, lucru care a dus amuzamentul la cote foarte inalte. Totusi asta si trebuia sa facem, nu-i asa? Sa radem cu Petre si Sebi. Sa radem cu pofta.
Da, am ras cu pofta, caci ceea ce au facut Petre si Sebi pe scena e dovada talentului si a maiestriei de care dau dovada amandoi. Pasele pline de haz au curs in voie, oprite doar de hohote si ropote de aplauze, actorii si-au servit replicile cu o nonsalanta desavarsita, condimentata din plin cu o mimica fantastica a celor doi. O spranceana ridicata a lui Sebi starneste rasul cu sughituri al unei domnisoare, un tremur incontrolabil al lui Petre smulge aplauzele unui tinerel. Publicul parca simtise la un moment dat, ca e dator sa aplaude si sa rada la fiece replica sau gest, iar la final am avut cu totii sentimentul de parere de rau ca s-a terminat si ca a fost prea putin.
Ar fi fost oare bine sa mai fie inca o schita sau doua? Nu, cu siguranta nu!  Mai bine revenim in Stage ca sa vedem aceste schite atat de comice si Sa radem cu Petre si Sebi, pentru ca vom rade bine.

image

image

image

(fotografii de Ioana Abrudan)

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s