O cafea perfecta cu Saeco

Posted: April 11, 2014 by zmolem in advertoriale, Orkestra, recomandari
Tags: , , , , , ,

Sunt in asteptare de vreo cincisprezece minute si deja incep sa ma enervez. Mi-am dat intalnire cu un prieten, intr-o cafenea din centrul orasului, si uite ca intarzie. Daca e sa fac un top al lucrurilor care ma enerveaza “lipsa punctualitatii” e undeva pe locul 3. Cristi stie asta si uite ca totusi intarzie. Ii fac semn fetei de la bar, care deja stie ce vreau sa comand, asa imi face cu ochiul jmechereste si porneste espressorul de cafea. Aud rasnita cum macina boabele de cafea si vizualizez in minte o plantatie de cafea, scaldata de un soare puternic,in mijlocul careia, pe o masa ma asteapta o cafea ce abureste din belsug. De abia astept ca ospatarita sa imi aduca ceasca cu licoarea magica la care visez. Asta e, n-am ce face, ador sa beau cafea, mai ales dimineata devreme, intr-o cafenea cocheta cand nu e nimeni in jur ca sa ma deranjeze.
-Salut! Scuze ca am intarziat dar am avut niste mici probleme la bar.
Hm! La ora asta? Cam greu imi vine sa cred dar, pentru moment, nu ii spun nimic. Se aseaza timorat la masa, caci probabil a citit iritarea de pe chipul meu, iritare cauzata mai degraba de deranjul din momentul in care eu visam la un espresso aburind. Ii fac din nou semn fetei de la bar, aratandu-i doua degete, si astfel ii dau de inteles sa aduca inca un espresso.
-Bun, daca tot ai venit aici eu zic ca ar fi momentul sa gusti o cafea cu adevarat buna. Dupa ce te convingi de spusele mele vom discuta despre problema ta.
descărcareCristi m-a sunat deunazi sa imi ceara sfaturi legate de un espressor de cafea, pe care vrea sa si-l cumpere pentru barul pe care il va deschide in curand. Cum nu am fost de acord cu alegerea facut de el, eu recomandandu-i sa isi cumpere un espressor Saeco, iar el nu intelegea de ce sunt atat de inversunat, am ales sa il invit la o cafea in dimineata asta ca sa discutam pe acest subiect. Zis si facut, iata-l in fata mea, sorbind din magnifica licoare care a fost adusa de simpatica fata de la bar.
-Ei, ce zici?
-Ce sa zic ce?
-Cum e cafeaua?
Mijeste ochii banuindu-mi intentiile. Mai gusta inca o data si de data asta observ o mica schimbare pe chipul sau.
-Chiar e buna. Nu tu gust de ars, aroma echilibrata, parfumul cafelei se simte perfect. Ce mai, o cafea foarte buna.
-Ma bucur ca iti place. Ei bine, afla ca acest espresso a fost facu cu un espressor automat Saeco GranBaristo. Adica cel pe care ti l-am recomandat ieri cand am vorbit la telefon. Raspunde-mi acum, de cand nu ai mai baut o cafea atat de buna? Dar fii sincer.HD8964_01-MI1-global-001
Imi raspunde pe loc:
-De multa vreme. Adica, sa tot fie vreo doi trei ani.
-Ei vezi. Tu vrei sa iti cumperi un espressor ca acela de care mi-ai vorbit ieri, doar pentru ca ai vazut in diferite baruri sau cafenele din oras. Sa stii ca nu e o moda ca sa iti cumperi si tu la fel. Te rog sa fii atent, in timp ce ne vom bea cafeaua, cate persoane vor intra in aceasta cafenea timp de o ora. Nu imi spui, nu iti spun nimic. Sa fii atent si la varietatile de cafea pe care le vor servi si la felul in care le savureaza. Vom vorbi dupa aceea.
Trece astfel o ora, timp in care prin cafenea au trecut 52 de persoane care au servit de la espresso simplu sau espresso lungo la capuccino sau caffe-latte. Au fost diferite tipuri de oameni cu diferite tipuri de gusturi insa ceea ce conteaza e:
-Spune-mi ce ai vazut la ei in timp ce isi serveau cafeaua? il intreb pe Cristi.
-Pai… Fiecare in parte se aseza comod in fotoliul sau, isi lua ceasca de cafea pe care, inainte de toate o plimba incet pe sub nari, ca sa simta aroma, apoi gustau incet cafeaua. Dupa care lasau ceasca pe masuta. Si totul se petrece intr-o atmosfera de relaxare si de calm.
Stiam ca va observa asta. E momentul sa ii dau argumentul definitoriu al parerii mele despre cafea.
HD8964_01-A3P-global-001-Oamenii acestia, la fel ca mine, iubesc sa bea cafea. Si nu orice cafea. De cand vin aici, in aceasta cafenea si eu trec prin aceleasi stari ca si restul iubitorilor acestei minunate bauturi. Intai amestec incet cu lingurita in cafea apoi o ridic, aproape cu adoratie, de pe masa. Imi place sa simt aburii parfumati, ai licorii din ceasca, cum imi gadila narile. Urmatorul pas este sa gusti incet aceasta magnifica bautura, sa o lasi sa iti invadeze papilele gustative cu aroma sa amaruie si persistenta. Aici, in cafeneaua aceasta, e liniste, calm si relaxare dupa cum ai observat. Si asta se datoreaza cafelei preparate cu un espressor automat de la Saeco. Saeco este, pe plan mondial, cel mai bun producator de espressoare si automate de cafea, casnice sau industriale.
Cristi e captivat de ceea ce ii spun asa ca imi continui expunerea pentru a-i oferi cat mai multe informatii.
-Espressoarele Saeco au o caracteristica definitorie, care isi lasa amprenta asupra cafelei pe care o vei prepara, si anume rasnita din material ceramic care nu va supraincalzi boabele de cafea si le va macina dupa preferinta sau in functie de sortimentul de cafea ales. Materialul ceramic este, de asemenea, mai rezistent si asigura un mod de lucru silentios. Gran Baristo are un sistem de spumare a laptelui cu carafa dublu compartimentata, ce va oferi doritorilor preparate de cafea cu un strat de spuma densa care va rezista mai mult. Cele 16 varietati de cafea pe care le poti prepara cu ajutorul acestui espressor fac din el un “must have” pentru tine. De asemenea aparatul are posibilitatea de a seta 6 profiluri de utilizator in functie de preferinte, dar si 6 nivele de intensitate a cafelei. Boilerul cu tehnologie bazata pe viteza termica va incalzi intantaneu circuitul de preparare a cafelei, oferind inca de la prima ceasca o cafea perfec fierbinte. Gran Baristo, ca de altfel toate produsele Saeco, e foarte usor de intretinut si de curatat datorita grupului de preparare detasabil. Si asta pe langa sistemul de auto-curatare, la pornire si la oprire, al aparatului.
Cristi ma priveste fascinat si da sa guste din ceasca de cafea. Constata cu parere de rau ca ceasca e goala si se intoarce imediat catre fata de la bar pe care o cheama la el. Odata ajunsa langa noi ii spune:
-As dori un capuccino cu spuma de lapte.
HD8854_09-IMS-ro_ROE clar, doreste sa guste si alte sortimente preparate cu Gran Baristo. Odata sosita si ceasca de capucciono, care are un frumos guler de spuma densa de lapte, vad in ochii lui Cristi o stralucire stranie si plina de dorinta. Am senzatia ca am starnit o furtuna care cu greu poate fi oprita.
-M-ai convins sa cumpar pentru bar un espressor Gran Baristo. Insa as vrea sa imi cumpar si pentru acasa unul.
-Pentru acasa ar fi perfect un Exprelia Espresor automat. Are rasnita reglabila din ceramica, grup de preparare detasabil pentru usurinta curatarii, setari pentru preparearea diferitelor sortimente de cafea, sistem de spumare a laptelui cu curatare dubla automata, dublu boiler pentru specialitatile din lapte, sistem de amplificare a stratului de crema si a structurii cafelei. Odata ce ai aun asemenea aparat acasa iti vei permite sa servesti ce sortiment de cafea iti doresti si totul doar la o apasare de buton.
-Ma bucur foarte mult ca am acceptat sa vin sa stam de vorba in dimineata asta. Am senzatia ca, daca as fi continuat cu incapatanarea mea pentru acel aparat, as fi avut enorm de mult de pierdut. Acum, daca tot m-ai convins, putem sa ne bucuram in liniste de o cafea perfecta?
Dau din cap in semn ca da si ridic doua degete ca sa cer o cafea cu crema de lapte pufoasa. E atat de placut sa stai dimineata si sa iti savurezi cafeaua in liniste. descărcare (1)

Advertisements
Comments
  1. laurentiu says:

    Un caffe machiato va rog!

    Like

  2. Exprelia e foarte bun. Am si eu unul si sunt incantat.

    Like

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s