Paza buna pe hoti laolalta-i aduna…la racoare!

Posted: April 4, 2014 by zmolem in advertoriale, Orkestra, recomandari
Tags: , , , ,

Curtea depozitului de materiale de constructii era prost luminata de un singur bec atarnat fragil de un stalp in apropierea portii. Mai exact doar poarta beneficia de un con de lumina slaba, galbuie iar restul curtii era cufundata in bezna. Candva era si un paznic care supraveghea curtea si depozitul insa proprietarul, manat de probleme financiare, renuntase la serviciile acestuia.
Era trecut de miezul noptii si, nici in curte, nici pe strada, nu trecea nici o faptura care sa tulbure linistea nocturna, fie om sau animal. Era liniste si doar undeva departe se auzea o sirena de politie rasunand in noapte. Ca de nicaieri, langa gardul din plasa de sarma ce imprejmuia curtea aparura doua siluete intunecate. Se miscau furisat si se opreau din loc in loc ca si cum ar fi ascultat si studiat bezna.
-Da-mi clestele, sopti una dintre siluete, mai inalta si mai subtire decat cealalta.
-Imediat, raspunse silueta cea scunda si dolofana.
Erau doi barbati imbracati in haine negre cu glugi trase pe cap. Unul dintre ei, cel scund, avea un rucsac in spate din care, dupa ce il dadu jos, scoase un cleste de taiat sarma.
-Esti sigur ca poti sa le spargi lacatele? Intrba cel inalt in timp ce folosea dibace clestele pentru deschide o spartura larga in plasa de sarma.
– La iesire vom inchide spartura asta cu sarma. Nici n-au sa realizeze ca am intrat decat tarziu de tot.
Patrunsera in curte fara sa faca zgomot si se furisara rapid langa peretele depozitului.
-Dincolo sunt birourile. O sa intram si acolo dar din depozit, sopti cel inalt.
Isi aranja manusile si si il indemna pe celalalt sa se ocupe de lacatul de la grilajul unei usi din apropiere.
-Esti sigur ca n-au alarma? Sopti cel scund.
kit_inim_510 (1)-De o saptamana ii studiez. Nu au nimic. Doar grilaje si lacate.
Babratul cel scund scoase din rucsac o legatura de ustensile in forma de carlige asemanatoare cu acele de crosetat folosite de femei la macrame. Isi facu de lucru cu lacatul si, dupa cateva clipe, cu un clic surd acesta se deschise. In tot acest timp celalat, cu o seringa din cele mari, turnase in balamalele metalice ulei.
-Sa nu scartaie, sopti multumit dupa ce termina. Am observat ca nu prea isi ung usile si scartaie toate de iti zgarie urechile.
Grilajul se deschise usor, fara prea mult zgomot. Incuietoarea usii ceda la fel de usor sub actiunea speraclelor barbatului cel scund si, intr-o clipita cei doi patrunsera in depozit. Acolo, cel inalt porni o lanterna cu lumina slaba si ii facu semn celuilalt sa il urmeze.
-Asta e holul. In dreapta e depozitul dar acolo n-avem treaba. Am fost inauntru si nu e nimic de valoare ce merita luat. Am fost si in birou si acolo e ce ne intereseaza. Banii ii tin intr-un fiset metalic, intr-un sertar. Daca nu reusesti sa il deschizi il luam cu totul. Incape la tine in rucsac. Apoi il taiem cu flexul ca e facut din tabla groasa. Am mai vazut fisete de-astea vandute in piata la pret de nimic. Doi lei dai, doi lei face.
Pasind usor ca niste pisici ci doi ajunsera la usa biroului care ceda si ea rapid.
-Daca au camere video in birou, intreba scundul. 1454_41Hd4c3YLML._SL500_SS500_
-Nu fi prost. Ti-am spus ca am fost inauntru. Am venit chipurile sa vorbesc cu patronul despre o comanda mare de caramida. Am studiat fiecare coltisor si iti spun ca nu are nici camere video. Isi tine incasarile in fisetul ala si le duce acasa doar la sfarsit de saptamana. Las ca acuma le ducem noi.
Trecura de usa biroului la fel de usor ca si pana atunci. La fel de usor se deschise si incuietoarea sertarului din care barbatul cel inalt scose un fiset metalic mare cat o lada de scule.
-Hai, incearca, ii zise celuilalt.
-Shhhht! Se aude ceva. Stinge lanterna.
Se trasera amandoi in stanga si in dreapta geamului si privira pe furis afara, inspre poarta. O masina de politie trecu in patrulare, cu viteza redusa, prin fata portii. Agentul din dreapta soferului se uita pentru cateva clipe inspre curte pe care o lumina cu lanterna.
-Grilajul de la usa e deschis…sopti disperat barbatul cel scund.
-Prostule. L-am tras eu cand am intrat. Uiti ca sunt un profesionist.
Masina de politie trecu mai departe iar cei doi, dupa ce se asigurara ca pot continua, se intoarsera la treaba. Fisetul metalic se deschise usor si cand il deschisera gasira in el sase teancuri cu bani, in bancnote de 100 si de 50, niste documente si niste facturi.
-Excelnt spuse grasutul. Ti-am spus ca nu-mi rezista nici o incuietoare. Hai sa luam si laptopul si sa mergem.
-Nu! Luam doar banii. Daca nu e evident ca a fost furat, patronul va anunta politia mult mai tarziu. Daca lipseste laptopul va observa imediat ce intra in birou. Cine stie cand va deschide fisetul asta. Si, ca sa facem treaba si mai grea, baga niste guma de mestecat in incuietoare. Sa se chinuie putin pana sa-l deschida.
-Ai dreptate, spuse grasutul razand in sinea lui de boroboata cu guma de mestecat.
Se retrasera in graba incuind la loc fiecare usa, sertar sau lacat pe care il descuiasera. Pierdura cinci minute bune legand cu sarma plasa taiata cand intrasera in curte, asa ca sa nu fie evident faptul ca cineva patrunsese in curte.
Si curtea ramasese in bezna.
Patronul acelei firme a suferit o paguba de 45 de mii de lei tocmai din cauza lipsei unui sistem de alarma performant. Daca ar fi avut un sistem de supraveghere cu camere de filmat wireless, hotii ar fi fost in inchisoare iar banii s-ar fi aflat bine mersi in fisetul metalic din sertarul biroului. Fiind a doua oara in decurs de sase luni cand depozitul i-a fost pradat de hoti, proprietarul s-a hotarat sa isi instaleze un sistem de supraveghere cu camere video si un sistem de alarma antiefractie iar rezultatele s-au vazut cand, la nici o luna, hotii de mai sus au revenit pentru o noua spargere. Cei doi erau autorii a peste douazeci de jafuri in decursul ultimului an de zile si au fost prinsi doar datorita sistemului de alarma antiefractie dar si a sistemului de camere video de la Ultramaster.ro
logomaster security

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s