Zeul constructiilor

Posted: April 3, 2014 by zmolem in advertoriale, Orkestra, recomandari
Tags: ,

Cand au aflat de pericolul unei invazii a gremlinilor, oamenii si piticii s-au hotarat sa construiasca o fortareata si un zid de aparare in Stramtoarea Cenusie, singurul loc prin care subpamantenii puteau invada regatul oamenilor si al piticilor. Era nevoie de un mare efort pentru a ridica cele doua constructii imense dar era imperios necesar sa termine, macar zidul de aparare, pana in toamna, cand gremlinii aveau sa iasa la suprafata si sa prade totul in cale, cum le era firea. Gremlinii se dovedeau a fi fiorosi si fara pic de mila iar piticii se mai confruntasera cu ei in trecut si stiau ca zidul de aparare era vital caci, daca aveau sa il termine, lupta cu hidoseniile subpamantene putea fi castigata. Oamenii aveau sa-si aduca partea lor de cunostinte in constructii si in lucrul in piatra dar aveau o singura problema, lipsa materialelor si resurselor pentru o asemenea lucrare gigant. In regatul lor nu exista nici un loc de unde putea fi adusa atata piatra de constructie, lemnarie, var sau ciment pentru mortare cat aveau ei nevoie.
Un singur om, marele mag Alutus – din neamul piticilor, oferise o solutie mirobolanta pentru a rezolva aceasta problema si anume calatoria in lumea paralela denumita Terra de unde, daca era posibil, sa se aduca cele necesare constructiei. Parea ireal si riscant totodata dar era singura scapare. Dupa ce au cugetat indelung, au hotarat sa il trimita pe Terra, prin portalul deschis de Alutus, pe cel mai destept dintre ucenicii magului si anume pe Eric, cel din neamul oamenilor.
Dupa plecarea sa toata omenirea si piticimea din Aelisia s-a rugat ca tanarul Eric sa se intoarca viu si nevatamat ca sa-i salveze de pacostea gremlineasca.
Si s-a intors dupa o luna, cand nimeni nu mai spera asa ceva, imbracat in haine ciudate, cu o ciudatenie de papirus in mana pe care apareau si dispareau slovele si runele. Eric vorbea ciudat, si se comporta aidoma. Insa le promise ca, daca aveau sa gaseasca o suta de oameni care sa-l urmeze prin portal, avea sa aduca cu ei materialele de constructie necesare. Alutus a indraznit sa-l intrebe, in seara aceea, ce si cum era dincolo de portal, pe Terra. Eric raspunse:logo_arabesque13
-E magic de-a dreptul. Oamenii de dincolo au o civilizatie dezvoltata. Am invatat multe acolo dar mai ales am gasit solutia pentru ce avem noi nevoie. Exista intr-o tara pe Terra un mare negustor denumit Arabesqueonline.ro. Ei bine, negustorul asta e de gasit prin minunatia asta de papirus magic, caruia ii zice tableta. Odata ce inveti sa folosesti tableta asta sau alte chestii magice aidoma asteia, il gasesti pe Arabesqueonline.ro si te uiti prin marfurile sale ca sa gasesti ce iti trebuie. De la piatra la caramida,de la armaturi din otel la feronerie, de la var si ciment la mortar gata preparat au de toate. Trebuiesc doar cumparate.
10400823-Hmmmm, zise Alutus, avem aur.
-Da. Ar merge. Vindem aur pe Terra si apoi cu banii lor cumparam de la negustorul acela cu nume ciudat.
-Dar vom putea trece atatea materiale cate avem nevoie prin portal?
-Ar fi greu. Dar negustorul asta, Arabesque, ne va aduce materialele si cele necesare pe rand, dupa cum ne va fi nevoia.
-Si cum sunt materialele astea?
-Mai bune decat ce avem noi pe lumea noastra. Pe Terra se gasesc niste constructii si orase uimitoare. Am studiat o vreme pana si negustorul Arabesqueonline si m-am asigurat ca nu se lauda in van. Si pot garanta ca vom construi zidul de aparare la timp si ca va fi unul rezistent si durabil. Vom opri invazia spurcaciunilor cu zidul asta de aparare. Vom construi pana si fortareata in timp util.
10400446Si au pus in aplicare planul. Arabesqueonline.ro le livra caramida, varul si cimentul, otelul necesar pentru armaturi si feroneria, dupa cum aveau nevoie si astfel au putut trece prin portal toate materialele necesare pentru a ridica cele doua constructii. In sapte luni zidul si fortareata au fost gata, si nu s-a mai vazut in lumea lor asa ceva, si asta datorita lui Eric , magului Alutus si marelui negustor Arabesqueonline.ro.
Si-au venit gremlinii sute de mii, ca sa-i prapadeasca, si s-au oprit speriati in fata zidului pe care piticii si oamenii pictasera un inscris inchinat marelui negustor. Nici n-au indraznit sa se apropie pentru ca, mai apoi, sa faca cale intoarsa in lumea lor subpamanteana unde si acum se intreaba infricosati cine-o fi maretul Arabesqueonline.ro.
10703950-Vezi, zise Alutus intr-o seara catre Eric, am avut o idee buna sa aducem vopsele de la Arabesqueonline.ro si sa ii pictam numele pe zidul de aparare.
-S-au speriat si si-au inchipuit ca o fi vorba de vreo zeitate mareata care a construit zidul nostru.
-Ar putea fi numit zeitate negustorul nostru de pe Terra. Eu unul i-as zice Zeul Constructiilor.
Si asa i-a ramas numele lui Arabesqueonline.ro: Zeul Constructiilor.

Advertisements

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s